Suç üstü kelimesi nasıl yazılır?
Türkçe: Türk Dil Kurumu’nun (TDK) internet sitesinde doğru yazımı “kırmızı el” olarak verilmiştir. 1. isim, hukuk Birini suç işlerken yakalamak, bilinen bir suç, bilinen bir suç. TDK’ya göre doğru yazımı “kırmızı el”dir.
Su üstü nasıl yazılır TDK?
9. “Altında”, “üstünde” ve “üzerinde” sözcüklerinin eklenmesiyle oluşan ve belirli bir yeri belirtmeyen birleşik sözcükler yan yana yazılır: ayak altında, bilinçaltı, gözetim (denetim), bilinçaltı; akşam, gündelik, tatil, gerçeküstü, ikindi vakti, olağanüstü, öğle, öğleden sonra, eylemde, yalan; akşam, akşam vb.
Üstü ne zaman ayrı yazılır?
Belirli bir yeri belirtmeyen “aşağı, yukarı, yukarıda” sözcükleri yanlarına yazılır. Hem şimdiki hem de geçmiş zaman ekleri olanlar yan yana yazılır.
Akşam üstü nasıl yazılır?
Çünkü akşam ve daha yüksek olmak üzere iki farklı kelimeden oluşan bir kelimedir. Ancak Türk Dil Kurumu’na göre bu kelimenin doğru yazımı “akşam” ile birleşimidir.
Olağan üstü nasıl yazılır TDK?
Olağanüstü kelimesinin doğru yazımı “olağanüstü” yani bitişiktir.
Böbrek üstü nasıl yazılır?
9. “Alt” ve “üst” sözcüklerinden oluşan ve belirli bir yeri belirten bileşik sözcükler ve terimler ayrı ayrı yazılır: deri altı, su altı, yeraltı, yüzey altı (yüzey); adrenal, supravertebral (en yüksek nokta) vb. 10.
Çiğ köfte nasıl yazılır?
TDK’ya göre çiğ köfte kelimesi yan yana yazılamaz. Bu bir yazım yanlışıdır. Çiğ köfte kelimesi ayrı yazılır. Ayrı ayrı yazılsalar bile iki kelimenin tek bir anlamı vardır.
Olağan dışı nasıl yazılır?
Unusual, ayrı yazılmış bir kelimedir. TDK’ya göre “usual” kelimesinin yazımı yanlıştır ve yanlış yazılmış olarak kabul edilir. Doğru yazmak için kelimeyi olağandışı haliyle yazmanız gerekir.
Yeşil zeytin nasıl yazılır?
Yazımı değiştirilen kelimeler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan kelimeler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirilirken, “mütevelli” yerine “mütevelli”, “yeşil zeytin” yerine de “yeşil zeytin” ifadelerinin kullanılması kabul edildi.
Öz güven nasıl yazılır?
“Confidence” kelimesinin doğru yazımı yaygın olarak yanlış anlaşılmaktadır. Birçok kişi bunu “self-confidence” olarak yazsa da, Türk Dil Kurumu’na göre doğru yazımı “self-confidence”dır. Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre, confidence kelimesinin doğru yazımı “self-confidence”dır. Yani, “essence” ve “confidence” kelimeleri ayrı ayrı yazılır.
Kuru yemiş nasıl yazılır?
Kuruyemiş nasıl yazılır sorusunun cevabı: TDK (Türk Dil Kurumu) resmi sitesindeki bilgileri incelersek; “kuruyemiş” kelimesi “fındık, fıstık, leblebi, meyveli gibi yemek dışında yenen yiyecekler” anlamına gelmektedir. Bu durumda bu kelimeyi “kuruyemiş” olarak yazmak yanlıştır.
Önayak nasıl yazılır?
Doğru kullanım önsöz şeklinde olmalıdır.
Ayak üstü nasıl yazılır?
Genellikle “felaket” kelimesi yanına yazılır. Türk dil topluluğunda, “altında”, “üstünde” veya “üstünde” gibi kelimelerle biten kelimeler genellikle bitişik kabul edilir. Böylece, taşıdığı anlamı daha etkili bir şekilde kullanma fırsatı sunar.
Bilinçaltı nasıl yazılır?
TDK’ya göre bilinçaltı kelimesinin doğru yazımı “bilinçaltı”dır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.
Öğle üstü nasıl yazılır?
TDK’ya göre “öğleden sonra” kelimesi yan yana mı yoksa ayrı ayrı mı yazılır? Noonday bir bileşik isimdir. Bu nedenle kelime yan yana yazılmalı, ayrı ayrı yazılmamalıdır.
Sır üstü nasıl yazılır?
SUPREST KELİMESİNİN ANLAMI Sırtınız yere değecek şekilde anlamına gelir. “Sırtüstü” kelimesinin doğru yazımı “sırt üstü”dür. Türkçede “sırt” kelimesi “belin arkasındaki omurga bölgesi” anlamına gelirken, “yukarı” kelimesi “yukarı” anlamına gelir.
Kalbur üstü nasıl yazılır TDK?
Bu kelime sıklıkla griddle olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı standart versiyon biçiminde olmalıdır.
Altı üstü kelimesi nasıl yazılır?
Bu kelime sıklıkla yanlış olarak hexagon olarak yazılır. Doğru kullanımı ters olmalıdır.
Suç mu nasıl yazılır?
NOT: Kitap adlarında ve başlıklarda, “and, ile, ya, or, or, ki, da, de” sözcükleri ve “mi, mi, mu, mu” soru eki küçük harfle yazılır. Dostoyevski’nin Suç ve Ceza romanını çok severim. Kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge ve genelge adlarındaki her sözcük büyük harfle başlar.