İçeriğe geç

Zazaca Gökkuşağı Ne Demek

Zazaca gökyüzü ne demek?

Osmanlıcada gökyüzü anlamına gelen asman kelimesinin Farsça karşılığı asuman’dır. Zazacada Asmên kelimesi ise gökyüzü anlamına gelir.

Zazaca seni özledim nasıl denir?

‘ Zazaki Klam [Takip edelim] Özledim seni: Tı Kewtara Mi Viri Kardeşim: Bira Yanık (duygusal): Zerre Tenıké Hoş geldin: Sıma Okuyorum / okuyorum: Ez Wano Sıcak: Mikrop / Germo Kişi: Şéxıs Mevcut: Nıka Soğuk: Serdo’nun Geçmişi…

Zazaca bitanem ne demek?

Zaza sözlüğü » biyen. arılar olmak; -dirRince, olacak.

Zazaca yeşil ne demek?

ZAZZAN’DAKİ RENKLER koho / moy /: mavi koho/yaşıl / kıho: yeşil gewr: gri zard: sarı sur: kırmızı sis / sıpê / ‘sıpi’: beyaz siya: siyah qewa: kahverengi kec: sarı (insanlar için)7 Kasım 2012

Zazaca çiçek nedir?

Zazaca sözlük açık

Zazaca Mutlu Yıllar ne demek?

“Rock to xêr bo!”…

Zazaca sevgiliye ne denir?

Zazaca sözlüğü .]” / X.

Zazaca seni seviyorum ne?

X’te Zazaca sözlük: “Seni seviyorum: EZ TO RA HES KENA (Ez to ra hes kon) Ez to ra hes kena @baydemirosman :)” / X.

Zazaca Allah ne demek?

Anadolu’da yaşayan Zazalar arasında Tanrı’ya genellikle Allah, Huma, Hak denir. Sünni Zazalarda Allah ismi kullanılırken, Alevi Zazalarda Huma ve Hak kullanılır.

Zazaca teşekkür nedir?

Ali Becene devam ediyor

Ez to ra hes kena ne demek?

Örneğin, Ez zu ra zaf hes kena (Seni çok seviyorum) denebilir, ancak Ez zu ra zaf hes kena demek pek uygun değildir. Aynı anlama gelen ve eşanlamlı olarak kategorize edilen iki kelime, bağlam değiştiğinde farklılaşmaya başladı.

Zazaca günaydın nasıl söylenir?

Bu sözlerin yanı sıra Zaza toplumuna son zamanlarda diğer dil ve kültürlerin etkisiyle giren bazı selamlaşma ve vedalaşma ifadeleri de vardır. “Rojbaş” (iyi günler, günaydın) ve “Hol bion xwu” (kendine iyi bak) bu popüler sözlerden bazılarıdır.

Zazaca nasılsın ne demek?

Zazaca günlük konuşmada “Nasılsın?” demek için “Senênê/Senênay” ve “İyiyim. Nasılsın?” demek için “Ez rindu, tı senênê?” sözcüklerini kullanabilirsiniz.

Zazaca kirve ne demek?

Adıyaman ve çevresinde çocuğu kucağına alan kişiye Kirve baba denir. Ailesinden bir kızla evlenmez. “Kan” ile “süt” arasında bir bağ oluştuğuna inanılır (16).

Zazaca hangi dile benziyor?

Dilbilimci Ludwig Paul’a göre Zazaca, Kürtçeden çok Gorani, Eski Azerice ve ölü bir İran dili olan Talışça’ya benziyor.

Zazaca bajar ne demek?

Bajar, Kürtçede “şehir” anlamına geliyor.

Zazaca kirve ne demek?

Adıyaman ve çevresinde çocuğu kucağına alan kişiye Kirve baba denir. Ailesinden bir kızla evlenmez. “Kan” ile “süt” arasında bir bağ oluştuğuna inanılır (16).

Zazaca yağmur ne demek?

Zazaki/Zazaki Şili: Yağmur Vor: Kar Va: Rüzgar Lazer: Sel Hezaz: Heyelan Horyes: Çığ Zazaki qısey bikê !28. Mayıs 2016

Kirmancki ne demek?

Kırmançça veya Kırmancca veya Kırmanca (Kırmanç: Kırmancki / Kirmanckî, Kırmanci) Zazaki’nin diğer adıdır. Bu adlandırma, Zazaki’nin bir aksanı veya lehçesi olan Kuzey Zazaki için de yeni kaynaklarda kullanılmaktadır. Kırmançlar tarafından kullanılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir